Sunday, December 5, 2010

Taman dalam Tasik..?? (o.O).. ??

Hmm.... naper??... o.O ... Hairan ke ngan tajuk entry saya kali ni.... hehe.... Korang pernah pegi taman x??... mesti pernah kan.... tipu je klu ckp x pernah pegi... haha... ^^ ....  Tapi yang saya nak cakap skarang nie.. bukan taman sebarang taman...  sbab taman yang saya cakapkan ni terletak dalam tasik.... hehe.. xtaula korang pernah dengar x... rasanya da dengar kot... sbab dekat Tragoess, Austria terdapat satu tasik yang dikenali sebagai tasik Green Lake....


Green Lake
Apa yang uniknya tentang tasik nie adalah dkat dasarnya mempunyai rumput, pokok, bangku dan jambatan... siap ada jalan batu lagi....  Time musim sejuk, kawasan tasik tu akan jadi kering and then dijadikan sebagai taman... Tapi bila suhu semakin meningkat, ais dan salji dkat kawasan pergunungan yg berdekatan ngan tasik tu mula mencair menyebabkan kawasan taman tadi dipenuhi air.... hmm.. best and unik kan.. (o^^) ... jarang je dengar kat dalam tasik tu ada taman... sekejap di tenggelami air pastu jadi kering balik... tp xtaula kat Malaysia ni ade ke??.. hehe... Tasik itu sekarang menjadi tumpuan penyelam sebab nak melihat keunikan pemandangan semulajadi yang ada kat dalam tasik tu.. yang sememangnya jarang ada di tempat lain.... hehe..^^..

jom lepak kat sini.. hehe.. ^^
jambatan ke apa nie..?? o.O
whOaaa!!!.. amazing.. ^^

wonderfull!!.. aku pun nak ikut... >.<bestnye..^^

nie kat taman ya bukan kat dasar laut.. hehe... ^.^

jom.. ramai2 g taman.. jgn lupa bawa ur scuba gear.. hehe...^^

*sOurce = gOt frOm my email... ^^

Yuhuu!!.. bestkan klu dapat pegi masuk kat taman dalam tasik nie.... nak rasa gak experience yg para penyelam tu rasa.... sbab mesti lain dari yang lain.... haha.. sebab biasa kta pergi taman slalu je dpt tengok burung2, tupai ngan serangga kan... tapi kat sini dapat tengok ikan.... haha... memang unik sangat.. hehe... (o^^) ...4 comments: