Tuesday, August 30, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri




Happy Raya!.. u olls .. jom kumpul duit raya byk2.. hehee.. 

 ^^

Monday, August 15, 2011

bukan semua cantik subjektif.. -matluthfi90


juz want to share.. haha..  like all his video on you tube.. lawak gler mamat nie.. 
peace!.. ^^




*source : youTube - matluthfi90



Friday, August 12, 2011

Diorang selalu cakap...



Haisshh... knape la aku rasa time bulan puasa nie aku makin gmuk..  (>.<) ..kerr.. sebab aku da berhenti keje aku rasa berat badan aku naik.. yer la.. time keje dulu memang exercise gak la.. berpeluh2.. dr pagi sampai ke malam wat kerja.. huhuu.. skang da duk umah je time pose nie.. lagi la x aktif langsung.. lemak2 pun terkumpul.. naseb baik skang bulan puasa.. klu x makan je memanjang.. lagi parah.. haisshh.. agaknya ble la aku leh dapat body cam dier nie.. wowwooww!!...





Han Ye Seul ^^



ahhahaa.. nak control makan nie fuhh.. skali tengok mkanan ssedappp x bley tahann.. bau sdapp menusuk kalbu.. isk3... godaan2.. hahaa..  itulah kalu makan jangan ikut nafchuu  nafsu.. nanti badan binasa.. huwarghh!!..  yang paling penting saya mahu badan yang sihat dan kuat!! O.<


Diorang nie slalu bg nasihat..

Ayah slalu cakap,

kta mestila makan berpada2.. jangan mkn berlebih-lebihan.. nie x ada gak yg mkn macam setaun x pnah 
mkn.. adoihh..

Kevin Zahri  cakap,

Makanlah 5 or 7 kali sehari.. -- > puyoo..  byk kan..  tapi makan tu dalam kuantiti yg sikit la.. bukan lam kuantiti byk2.. (biasa kan kta makan 3 kali sehari tp dlm kuantiti yg besar.. tu pun boley lapar lagi pastu..) bukan ape nie untuk elakkan rasa lapar memanjang and pastikan badan bertenaga spanjang hari.. =)

Pastu adik slalu cakap,

Minumla air banyak2.. kasi sisa toksik lam badan tu kluar.. ko takut mnum air tu knape.. bukan nya mengemukkan pun.. 0 kalori ok?.. badan pun chat mnum air banyak2.. tp x la banyak sampai 1 tangki besar air simpanan kat umah ko tuhh.. glerr ape..

Mak pun slalu cakap,

Rajin2la exercise... kasi lemak tu terbakar.. kluar peluh smua.. so badan nanti chat dan kuat... jgn sbab time ni posa ko malas nak exercise.. tuh ko p basuh baju, menyapu, mop lantai smua tu kira exercise gak la.. p kmas umah cpaatt!!.. haisshh.. budak nie.. (erkk!! Malunya kna sound.. ~.~)



So, makanlah dengan btol and jangan ler mkn ikut naafsuuu k.. haisshh.. nanti badan pula yg binasa.. haha.. k happy fasting! ^^



Monday, August 1, 2011

Selamat Berpuasa!!.. ^^

Salam semua,



Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak 





puasa yer jgn x puasa!!..

hehee.. =)



Tuesday, June 28, 2011

new face.. again.. ^_^

hehe.. my blog da bertukar wajah sikit ari nie.. hope its look ok..  ^^ .. and yeah i love pink.. and baby blue too!..my fav!.. huhu.. lamanya x update blog.. da stat keje nie nak on9 pun jarang... huuhuu.. u_u ... hari nie off bru da time nak on9 jap.. yelah keja dr pg sampai mlm.. da balik keja da malas nak on9.. letih2 tu rehat tgk tv jap pastu tido.. huhu.. kadang2 ada gak on9 tp kjap je.. heee.. okla.. dats all.. i will be back soon again.. 


lalalalalaaaa~

Thursday, May 26, 2011

Alhamdulillah.... ^_^



Syukur Alhamdulillah...... akhernya aku telah graduate diploma dengan lulus and jayanya... yahoo!!.. tp x le konvo lagi just dpt result final exam for my final year diploma...congratulation gak dengan kawan2 seperjuangan AS120/2008... we did it!!!... hehe... Alhamdulillah  result final exam aku okey.. ^^ ada naik la pointer dari last sem.. that's mean salah satu azam aku taun nie dah terlaksana... yaayyyy!!....  yeepiii..!!






here I want 2 say ;


*  thank you Allah S.W.T , family, friends, lecturer, teacher, notes, books, mr.gooogle, my cat, .... and everything or anyone that had help me go this far and success in my study..  *


TQ sooo much..


love ;

^___^




Wednesday, May 11, 2011

Fly to Sabah... ^__^

weeee!!... (o^^) .. dalam masa berapa jam lagi aku akan berangkat ke Sabah....  hehe.. buat ape??.. pegi bercutila.... hehe ikut trip kursus ktaorg anjurkan haha... hmmm. lama gler da x naik aeroplane ngan g bercuti... Hope we all have a good and fun time there... ole-ole semestinya mesti ada... haha... famili and kawan2 da awal2 ingatkan.. haha.. O.<  .... hmmm.. so, I will be gone for 5 days now... Tata... I will be back again soon.. 


^__^

Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu ^_^

Selamat Hari Ibu  @ Happy Mothers Day especially to my lovely and precious mum! 
Love u so much!! Saranghaee!!.. 

^___^







thank yOu 4 everything mum...

bcoz

in our life ur a loving, kind, caring, beautiful mother and besides that u are the most important person in every part of our life..

u always by our side when we sad and also during happy moments...

 the best cook!.. we love ur cooking soo much... thnx also for all the delicious meal u made..

thank you for your endless love for us.. whom never stop loving us and give us support..

who taking cares of us when we sick or in trouble... 

and all the things u have done for us....

i'm truly sorry if we had hurt you before... 

thank you mum for everything.... 




we love u so much!!.... your the best!!


^____^



love,

me & sopie...
                     
                                                                  


Saturday, May 7, 2011

Holiday time!!... exam over!!


YahOoooO!!..



=
=
=
=
=
=

^___^







 Holiday time!!.. hehe.. da seminggu da abis exam.. bru nak update blog.. hehe.. alhamdulillah da habis 6 sem ku study diploma....  hope result okay!.. huhu.. nervous gak.. tapi da cuti nie.. kita enjoy puas2.. haha ..


*owh nak tengok tv jap.. ade cite best.. hehe.. =)



Friday, April 22, 2011

EXAM MODE !



blogger mode ;




study ! study!




Good luck!! Ganbatte!! Hwaitting!! Saya Boleh!! Malaysia Boleh!!.. errr.. hehe... ^^

-
-
-
-


=(^.^)=

Saturday, April 9, 2011

Cute cars!!..


comey x kete saya nie.. hehe.. ^^


kete antique... o.O




bulatnyer... >.<



inilah....kete badak.... hehe..^^



cess.. siap ada bulu mata lg.. kekekeke...^o^



convertible mini cooper!!..



pink panther!



piikaaaachuuuu!!!! ^__^



kyute nye.... >.^



mcm selesa jer naik... hehe...



mini.. ^_^


pix -----> mr. gOOooooOOgle..

Friday, April 8, 2011

new face.. ^_^



yay!!.. my new blog layout.... ^^... hehe.. da bertukar wajah skit blog aku nie..memang ubah ckit je.. 
( tukar background ngan text je kot..) .. hehe.. boring gak kalu tengok layout sama je.. hmm.. walaupun simple je .. ok la.. sbab tuanyer pun simple gak orang nya haha... nanti kalu bosan tukar lagi.. hehe.. 

(o^^)

Sunday, March 20, 2011

my fav!!..



diz is some of my favourite.. enjoy~ ... ^_^




2ne1




2pm




Super Junior










Saturday, March 5, 2011

Yang mana satu pilihan di hati...


hmmm...??







huuu.. berserabut da kepala nak fikir yang mana satu kursus aku nak pilih untuk sambung degree nanti.... huhuu.. time nie da buka da penerapan ke ijazah sarjana muda UiTM.. adala beberapa kursus degree yang aku berminat.. tapi masih dalam dilemma yang mana satu nak dijadikan pilihan utama, yang kedua, ketiga dan keempat... Hmm.. semua program degree tu dalam fakulti sains kesihatan... kira dari diploma dalam fakulti sains gunaan aku nak tukar ke fakulti sains kesihatan laa... dan antara kursus ijazah sarjana muda yang aku berminat nak amik adalah.... ^^


Ijazah Sarjana Muda ;

1.       Kesihatan dan Keselamatan Persekitaran
2.       Teknologi Makmal Perubatan
3.       Optometri
4.       Pemakanan dan dietetik
5.       Fisioterapi


Huhuu... xtau nak pilih mana... setelah explore2 kat intenet and bertanya ngan kwn, lecturer ngan parents skali... lepas tu adala tau ckit pasal course tuu.. mcm2 pendapat ada.. masing2 ada kelebihan and kekurangan masing2.. hmmm..







Harap-harap.. mana2 kursus degree yg aku pilih or dapat nanti.. pilihan yang betul untuk diri aku..  hmm... mudah-mudahan semuanya berjalan lancar... Amin...

^_^







Sunday, February 20, 2011

Japanese drama Craze!!

yesh!!.. aku mengaku aku da makin kemaruk tengok cite jepon sejak beberapa minggu nie... hehe..  biasa tgk cite korea, cite omputih & melayu ngan cite jepon gak la kadang2.. tapi sekarang da makin minat pulak tengok cite jepon nie.. hehe.. asal buka lappy je.. cite jepon je aku tgk.. hehe.. best!!.. ^O^ !!..  teringat lagi time sekolah dulu memang minat gler tgk cite jepon nie..time tuu cite GTO, Good Luck ngan Beach Boys.. yang sekarang pun best gak.. tambah lagi dengan pelakon cite dia yang memang hencem2, cantik & ada gak yg kiut-miut... weee..~ Kat bawah nie adalah antara cite jepon yg aku da tengok.. even ada sesetengah cite tu da pernah tgk sebelum nie and ada gak yg da lama bersiaran... still best gak nak tengok lagi... hehe... =D 





Mei Chan Butler



best cite nie!!!.. i like!!.. kisah mengenai sebuah sekolah permpuan and setiap sorang daripada pelajar tu mesti ada butler diorang tersendiri.. hensem2 lg tuu... hihi... ^__^ ..





Mizushima Hiro!!.. ^__^



nie.. la hero cite nie.. Rihito-sama.. butler kpd Mei Chan yg sweet.. hehe.. hensemm glerr!!.. 
mmuuaaaxxx!! opps!!.. sayang nye dia da kawin da!.. huhu.. sedey2.. >.< ,,
but i still love u!!.. <--- (hope isteri dia x mrh.. hehehe.. XD )..



Hanazakari no Kimitachi / Hana Kimi




cite yang nie pun best gak..hehe.. Hottie Paradise!!... td sekolah permpuan.. tp kat cite nie mengenai sekolah lelaki plak... hehe.. sekolah nie memang budak hensem je la yg ble masuk.. kisah dia tentang seorang perempuan (Ashiya Mizuki).. yg menyamar jd lelaki untuk masuk kat sekolah nie.. hehe.. nak tau selebihnye.. korang tgk sendiri la k.. beshh!!... hmm.. cuba korang teka mana satu pelajar pompuan kat gambar tu.. hehe...




hehe.. yg tengah tu la Ashiya Mizuki.. suka Oguri Shun (sebelah kanan) ngan Ikuta Toma (kiri)!!.. hehe.. lucu la tgk drama nie.. hehe..


^__^





Hana Yori Dango (Boys Over Flower)





Haa.. yg nie Boys Over Flower versi Jepun...  cite nie ada byk versi; korea and taiwan pun ada gak.. hehe..
lepas aku tengok drama nie... memang best gak yg versi jepun punye..hehe... ada org cakap yg pelakon korea hensem lagi.. tapi aku x kisah pun.. janji cite dia nie memang best!!.. ^^






hehe.. nie la barisan pelakon cite nie.. pelakon pompuan dia kiut.. hehe.. yg rambut brown tu Oguri Shun yg berlakon dkm cite Hana Kimi (atas)..



sugooi!! (cool~ )  ^__^




My Boys (Atashinci no Danshi)




yang nie pun best gak.. hehe.. memang lucu la.. ketawa sorang2 time tgk cite nie.. hehe.. heran je orang sebelah.. haha... =D






yang pelakon pompuan tu pun dr cita Hana Kimi (atas kiri).. memang best la kalu dia berlakon..  yang pelakon lain cite nie pun boleh tahan gak..hehe.. ^^



^___^




Absolute Boyfriend






yang nie pasal  'robot lover'.. hehe!..  memang setia dengan kekasih @ tuan die.... Riiko. 



 yg lelaki sebelah kiri pelakon yg sama dr cite Mei Chan Butler tadi...^^




p/s;

banyak antara cite diorang nie diadaptasi dari komik manga!..  hmmm.. saya nie memang kuat tgk cite, drama2 ngan tv nie.. hehe.. kalau boring.. apalagi tengok cite la..haha... ingat lg time sekolah rendah dulu pernah terfikir n berangan nak jd pengarah filem or pelakon.. kih3.. hehe.. nat wat cerita drama sendiri la konon.. hmm.. nie la akibatnya byk tgk tv..kih3.. berangan jer lebih.. haha.. XDD






Saturday, February 12, 2011

Happy 21st Birthday to me!!... ^__^







Hari nie yg bertarikh 12/2/2011 merupakan hari jadi aku yang ke-21... yeehaa!!.. ^^ ... da tua da.. huhu.. aiseh!!.. no im forever young ok!!.. <--- (haha... xnak ngaku yg diri da makin tua da.. ;P ) ..  hmm...sekejap je rasa masa berlalu... kat cnie aku nak ucapkan terima kasih kepada mum, daddy ngan adik & of coz kwn2 yg wish birthday ngan aku hari nie... terima kasih byk2.. i love u all sooooo much!!!.. deep from my heart..  thnx to my family yg celebrate my b'day...even pun celebrate simple je.. ngan famili and uncle aku skali.. mcm ble hidu je kek bday aku, pon dtg sama celebrate.. hehe.. ingat da xda b'day cake lg.. rupanya ada.. hehe.. thnx daddy sebab belikan!! and mum sebab masak yg special2 for my bday and adik for the present... ^^ 
I really appreciate it!!




cheese cake... yumm!! ^^



and also thnx to my mum n bro for this present k!!.. mmuaaxx!!.. i like it so much!!.. (o^^)




pink purse.. ^__^



Kat cnie aku pun xmao lepaskan peluang utk wish Happy Birthday to my best fren Pinku No Ichigo Yuki yg akan celebrate birthday dia yg ke-21 esok ---> 13/2/2011  ^__^ .. Happy B'day Yuki!!.. Semoga panjang umur, murah rezeki & happy selalu k!!.. muuaaaxx!!.. xOxO!!..



p/s;
last but not least.. thnx again to my family and also my fwenzz.. love u olls!!... mmuuaaaaxxxx!!!.. 
^o^










Saturday, February 5, 2011

DREAM HIGH!!

Dream high!!.. haha.. nie nama cite korean drama baru yg tengah disiarkan kat KBS.. hehe.. best!!.. cite nie mengisahkan tentang sekumpulan remaja yang berusaha untuk mencapai impian diorang untuk menjadi seorang bintang or penghibur/penyanyi di dunia hiburan... diorang semua nie study kat sekolah seni, Kirin Art High School.. hehe.. sape2 yg ada bakat seni je la leh join..  kalu aku nie kompom xpat.. baru je k-ok ckit da sakit tekak.. hua..hua..hua.. (^o^)




da cast... O_<




^__^




and antara sebab lain cite nie best adalah .. sebab oppa aku ada berlakon kat cite nie... haha.. (syok sendiri sekejap!..) >__<  .. nak tau sape.. jeng.. jeng .. jeng..






Taecyoon oppa!!. ^^




Taecyoon & Wooyoung 2PM!!! ^_^




kyut.. ^^


yg nie pun cute gak... hihi..Song Sam Dong oppa!!..

-
-
-
-
-


 and of coz heroin2 cite nie..


Miss Suzy O_<

seyes... kiut gler dia dlm cite tu...huhu.. jelez aku.. haha.. ;p

and satu lagi heroin dier...




Tara - Eun Jung!!  ^_^

haha... suka gak dia nie.... pretty Eun Jung!!.. bo pep bo pep!! ;D









hehe.. tetiba teringat zaman sekolah dulu..haha.. best nak tengok sampai habisla.. weeeeee~ (^^o)...


~ Dream High!!~

(^O^)









Saturday, January 29, 2011

my BB yg slowww!!...

Owh encik broadband.... kenapa la ko slowwww sangat!!... >.<!!  ...time aku nak wat keje la ko slow mcm siput.. ke siput yang laju lagi.. siput pun da sampai dulu asenye... huhu... tension aku!!.. keje yg bole siap cepat jadi lambat plak nak siap!!... huhu.. Please!!!... x lama lg ada presentation da... kang terpaksa lak aku pegi cyber cafe nak cari info.. huhu.. >.< ...dahla aku x sehat nie.. nak demam pun ada... sampai nak mengantok aku nak tunggu ko buka 1 page ngan nak download brg...  ngan badan & bahu2 aku skali naik lenguh jadi penunggu tau!.. Huhuu.... kan best dpt online laju2 tanpa limit... kompom x stress mcm skang niee.. ouhh...  pleassshh!!.. i need speed!!... i love speed!!.. but not speed in illegal racing k!.. haha... ;P









*pix mr. Google

Saturday, January 22, 2011

miss me??..



Halooooo!!... ^__^


*comey x saya?....  ^^




Im back!!... miss me??.. owhh.. x ehh.. hehe.. saje2 je soklan tue.. (^^o).. (perasan btol aku nie.. sape lerr nak rindu ngan aku... hua..hua..hua... ^o^ )


huuu... lama x update entry.. rasa ketinggalan pun ada pulak nie.. hehe..

Minggu nie memang buzy gila vavooon!!.. rasenya bukan stakat minggu nie je kott.. tiap

 minggu mesti ade je tugasan... nak wat assignment la, projek, report, quizzess, tutorial la

 ngan test2 yg bakal mendatang...

  >.<!!

huhuu.... penat gak belajar nie.. belom lagi nanti time kerja.. lagila penatt.. hehe..

kan bagus klu ape yg d study tu senang je masuk kat kepala mcm bluetooth.. ^^


..transferring data.... teettt..



hehe.. kompom2 senang je kan nak score...

hehe...=)

owhh.. hmmm... x bley jadi  nie.. ingat nak senang je hidup...

tapi sape lerr yg xnak hidup senang kan.. hehe.. ke ade gak yg nak hidup susah??... O.o

 bak kata pepatah..

 "..bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian..."

kalu dah merasa susah baru la kita dapat faham susah senangnya kehidupan.. xpela...  bersusah2 pun untuk 

masa depan gak kan... hehe...


^__^