Friday, December 31, 2010

Happy New Year 2011!!... (^o^) !!..

What I want to say is...... (o^^) ...





Dalam masa beberapa jam lagi kita akan menyambut tahun baru.. 2011.. dan kat sini aku nak ucapkan Happy New Year!!.. semoga tahun baru yang akan datang nie byk membawa kebaikan untuk kita semua.. hmm kalu da nak dekat ujong taun nie.. ertinya x lama lg nak masuk skolah.. kalu aku punya kes bukan masuk sekolah lagi tapi masuk utk sem baru kat university..  and that’s mean holiday is OVER!!.. huhu..     >.<!!

Dalam masa beberapa hari lagi.. aku akan kembali dengan tugas & profession ku sebagai student university semula bila aku akan masuk semester baru nie... setelah sekian lama aku cuti dan menjadi seorang pengganggur yg berjaya.. hehe.. sbab duk kat umah je memanjang time cuti nie... haha... eh.. ade gak la kluar sometimes.. hehe..  (ble gila gak kalu duk umah je 24 hrs.. ) hmm kira masuk sem baru nanti will be the last sem for my diploma.. InsyaAllah.. cakap pasal tahun baru nie.. aku ada azam aku sendiri.. dan aku berazam untuk....

...

...

...

...

...

dan

...

Hehe.. eh nak tau gak ke??.. hmm ok.. aku gtau la skit.. hehe..



1.       Aku berazam utk blaja sungguh2.. nak kasi ‘up’ kan lg CGPA aku.. (hehe.. tinggal last sem nie kena wat btol2.. xleh main2 oww..).. haha..^^

2.       Nak kuruskan badan ku yg tembam ini..huhu.. tu la sapa suwo kuat mkn.... (lerr.. da aku mmg suke mkn.. nak wat camne..huhu.. sdey2.. >.<!! )...

3.       Berazam nak save duit for my degree.. ouhh.. susah nie.. sobs2.. >.< .. xpat nak beli mcm2.. kena save wow.. huhu!!..

4.       Masuk tido awal??.. sbab skang aku susah nak tdo mlm.. awal pg le bru nak lelap.. x bagus nie.. nanti jd penyakit.. oww.. x mao!!..

5.       Perbaiki diri untuk menjadi seorang yang lebih baik... haha.. seyes i want to be someone better.. (chewaahh.. haha ...  ;P ..)

6.       Aku nak handphone baru!!!.. ehh.. ni bole dikira azam gak ke?? Ouhh.. aku pun xtau.. hehe..



Hmm.. apalagi ek.. ada lg.. tapi stakat yg ni je la aku gtau k.. hehe.. ^^ ..  Happy New Year everyone!!    I really hope tomorrow will be a better day, better life and better world!!..


xOxO.. (^ O^)





Thursday, December 30, 2010

Tahniah Malaysia!!.. ^__^



Salam semua... kat entry ni saya juga tak nak ketinggalan untuk mengucapkan tahniah kepada pasukan kebangsaan kita kerana telah berjaya memenangi Piala Suzuki AFF 2010 menentang pasukan Indonesia..  dengan aggregate 4-2... Tahniah dan syabas saya ucapkan.. semoga prestasi mereka semakin bertambah baik lagi dan terus membuat rakyat Malaysia bangga...


Piala Suzuki akhernya milik kita!!.. ^^



Hmm.. semalam saya pun ada tengok perlawanan tu...thanx to RTM sebab menyiarkan siaran langsung perlawanan penting itu semalam..hehe.. walaupun saya nie bukanlah peminat bola sangat sbab rasenya saya tengok bola time perlawanan penting je mcm FIFA aritu ngan perlawanan semalam.. sebab pasukan negara main.. hehe... mestilah kena sokong!!.. ^^  ... memang mendebarkan sungguh la perlawanan tu.. memang x senang duduk sy menengok nye,,.. tp Alhamdulillah Malaysia menang...




Tahniah kepada pasukan kebangsaan!!


Kesemua pemain kebangsaan menunjukkan prestasi dan kerjasama yang cemerlang.. Tahniah juga kepada Safee Sali pemenang kasut emas-penjaring gol terbanyak dgn 5 gol...  dan juga Khairul Fahmi penjaga gol kebangsaan.. saya memang kagum ar dengan dia nie.. berapa banyak kali kena attack dengan pemain Indonesia pun dia berjaya untuk menangkis serangan bola lawan even pun ada terlepas juga bola tu 2 kali.. tp kecekapan beliau menyelamatkan gawang kita dari serangan bola pemain Indonesia harus dipuji.. selain itu tahniah gak ngan Safiq Rahim sebagai ketua pasukan kebangsaan....  Sekali lagi saya ucapkan tahniah dan syabas kepada pasukan kebangsaan kita..  Harap kita dapat mengekalkan prestasi yg baik lagi di masa akan datang... dengan semangat MALAYSIA BOLEH!!!    \\(^o^)//


*Pix from Prof. Google .. (o^^)





Friday, December 24, 2010

The tree of Heaven..

Semalam, aku baru je habis tengok sebuah drama korea bertajuk... The tree of heaven... sebuah drama yang bagi aku memang best, romantic, sedih dan penuh dgn suka duka... memang  feeling abis la aku tgk cite nie..  terharu aku melayan drama korea ni... memang berjaya wat aku menangis and tersentuh... dah la sorang2 kat bilik.. makin layan laa.. nie.. kalu mak aku tengok aku nangis nie.. x pasal2 kena soal.. haha.. ^^ ..  hmm.. cite nie dah lama da sebenarnya dari tahun 2006.. aku je yang baru tengok cite nie.. haha..

Huhu.. sdey tgk cite nie.. >.<



Dibintangi pelakon hero yg memang hensemmm & hot.. yg berjaya mencairkan hati owner blog nie.. hehe.. ;P  iaitu Lee Wan yang memegang watak Yoon Suh/Yuki.. atau lebih mesra lagi Yoon Suh oppa!! .. dan heroin yang sememangnya cantik dan manis.. Park Shin Hye  (Hirose Hana).. hmm.. sapa2 yg tau cite You’re Beautiful mesti tau die nie.. ala yg tengah bersiaran di 8TV pkul 8.30 mlm tu.. memang best cite tuu.. suka Jeremy@Lee Hong Ki oppa!!.. comeeyyy!!..( cett.. sempat gak aku nie...) .. ehem.. k..k.. nanti tercerita story len plak.. k back to da real story..


sweet... 



Cite ni mengisahkan seorang gadis Jepun (Hana) yang sweet, ceria and baik..yang  telah kehilangan ayahnya sejak dia kecik lagi.. dan semasa umur dia 18 tahun..  mak dia kahwin dengan seorang lelaki Korean yang mempunyai seorang anak lelaki (Yoon Suh) berusia 20 thn yang juga telah kehilangan ibunya masa dia kecil,time dia berumur 10 thn.. pada hari birthday dia lg tuh.. sebab tu dia jd mcm seorang yang pendiam, x suka bergaul...  kira mcm jenis org yg suka buat hal sendiri gtu..  x macam Hana yang memang sweet and peramah dengan abang tiri (Yoon Suh) dia tu.. hmm.. abang dia tu wat x kisah je tiap kali Hana ckp kat dia.. sampai sanggup Hana ni belek kamus yang translate korea-jepun sbab nak bercakap ngan abang die.. tapi abang dia nie wat dunno jer.. memang diam je la all the time..




Yoon suh oppa!!



Hana nie memang seorang adik tiri yang baik, keikhlasan, ketabahan,kesabaran serta  sikap kasih sayang yang Hana curahkan kepada abang tiri dia.. telah membibitkan perasaan cinta di hati abang tiri (Yoon Suh) dia tuu.. yang  x pernah dia dapat or rasai dari orang  len.. perasaan kasih saying & cinta tu pun terbit juga di hati Hana tanpa disedari.. Yoon Suh mula memberitahu perasaan nya terhadap Hana...disebabkan status diorang sebagai adik beradik tiri.. Hana.. x mahu mengakui yang dia mencintai Yoon Suh walaupun dia memang ada perasaan kat abang dia tu.. setelah abang dia tetiba menghilang.. Hana sedih sangat and barulah dia sedar & sedih sebab dia x berani nak mengaku yang dia pun suka kat abang  tiri dia tu.. ouhh.. kes berat nie.. aku rasa even diorang nie.. bukan adik beradik kandung.. xda pertalian darah pun.. rasenye bole ke diorang ni bersama??..






hmmm...  time parents diorang tengah pegi honeymoon.. diorang tinggal ngan mak cik Hana ngan seorang anak pompuan dia.. Maya.. diorang nie kira jahat gak sampai dera si Hana tuh.. and merahsiakan kematian parents diorang yg mati disebabkan kemalangan yg berlaku time tengah honeymoon..pastu diorang plan nak jual  tempat penginapan milik arwah ayah Hana untuk settle kan hutang judi & perbelanjaan study Maya.. makcik dgn anak dia pun x lama pastu lari.. Hana keseorangan semenjak tu.. and lepas 2 tahun.. berpindah ke bandar Tokyo.. dia bekerja sebagai room cleaner di hotel yg dimiliki senior Ryu yang memang suka kat Hana nie..  Kehilangan abang dia masih dirasai.. abang dia sekarang merupakan seorang gangster berpengaruh.. dikenali sebagai Yuki.. dan masih lagi ingat dengan Hana dan memerhatinya dari jauh...






gengster yg hensemm oww.. hehe..



aduii.. penat aku cite nie.. aku keep it short je la.. segala suka duka berlaku la time diorang bertemu kembali and ada saja halangan yang diorang hadapi utk menyelami cinta dan kasih saying antara satu sama len.. Hmm.. kalu nak lebih paham.. better tengok je drama cite nie.. bru dpt feel dia.. kalu aku cite pjg2.. takut len pulak bunyi cite nie... takut laa kalu aku salah cakap ker yg ble wat cite tu jd len dr yg kisah drama tu sebenar.. kalu korang da tengok bru faham kisah diorang nie.. jangan lak korang pkir bukan2.. or  pkir yg buruk2 ke pasal percintaan antara adik beradik tiri nie.. pkir cite ni x senonoh ke ape..  hmmm.. sblum pa2..  korang tengok dulu cite tu.. tp nie bukan kes adik beradik kandung.. tapi adik beradik tiri oww.. kalu adik beradik kandung tu kompom2 x bley.. haram...  tp dlm kes diorang nie camne plak ek?.. even xda pertalian darah.. diorang masih dilihat sebagai hubungan adik beradik di mata orang luar.. even pun parents diorang da mati... so memang komplikated.. rasanye x bole... hmm.. ape2 pun.. tengok cite nie dulu sebelum judge.. bahaya juga cinta nie ek.. owhh.. tapi kat lam cite nie.. xdala kot.. kissing2 ke ape antara diorang.. stakat kiss dahi, pipi gitu je laa.. hehe..^^.. walaupun aku ingin sangat nak tengok diorang kiss.. mwahaahaa... opps!!..





..^^..



Ending kisah nie.. sedih wow..huhuu.. time abang dia tengah dikejar and nak dilanggar oleh gangster tu.. Hana yg nampak kejadian tu berlari kat jalan dan selamatkan abang dia dari kena langgar.. akibatnya dia dan Hana cedera parah.. keadaan Hana sangat kritikal and dalam keadaan koma.. dia perlukan penderma hati.. dan secara kebetulan hati Yoon Suh padan dengan Hana.. dan dia pun decide untuk menderma hati nya kepada Hana.. Lepas Hana tahu abang dia yang jadi penderma..  Hana sedih sangat sebab abang dia dah xda...  huwaa.. sedey aku hero cite nie da mati... huhu... >.< .. tapi kalau tengok.. abang dia tetap bersatu dengan dia & sentiasa berada dekat kat diri dia.. di hati Hana...  chewaahh.. jiwang btul aku nie.. huhu.. nie antara cite sedih yg ku tengok selain cite I’m sorry, I love you.. wahh.. memang feeling nie.. huhu.. sensitive btol tuan punya blog ni oww.... haha..^^ .... panjang jugak aku berceloteh.. hehe..(o^^)..





beautiful Park Shin Hye..




Lee Wan oppa!!.. saranghae!!.. hik3.. ^^



~ best cite nie i like!!..~ tersentuh arrr.. pandai btol diorang ni wat cite.. bagi aku cite yg bagus adalah cite yg dapat or berjaya membuat penonton dia turut sama sekali merasai or menjiwai jalan cite tu.. x kira la cite sedih ke, happy, yg lawak ke.. kalu berjaya menarik perhatian penonton memang sebuah cite yg bagus dan mendalam...

p/s ;
Hmm.. ada satu cite yg Lee Wan oppa berlakon.. Snow White(2004) .. mcm best je.. huhu.. nak tengok.. malas nak download or tgk online.. byk songeh.. kalu nak beli dvd punya mcm da xda kot jual.. huhu..sdey tol... hmm k dats all.... thnx sebab sudi baca bebelan aku yg pjg lebar nie..haha.. xOxO... (o^^)..




Tuesday, December 21, 2010

can U see.. what i see??..

Hmmm.. korang perasan x apa yg len skit kat gambar bawah nie...  hehe.. ^^ .... ada something kan kat gambar tu... kompom korang nampak punye.. kalau x nampak tu err.. xtaula.... sebab da clear2 jelas and terang ble nampak.. hehe.. can u see.. what I see??..  O__O




saya nampak unta....



meOw ~



 giant hand..



kepala ikan?..




air terjun... o.O




Gajah tengah haus...




kucing pun nak join skali  minum,,,




apa yg korang nampak kat gunung tuu?.. hehe




mcm seram je nak mandi cni..




can u see da face..??





siap pose lg tu.. 




krokodail a.k.a buaya






Hmmm... gambar2 nie ntah btol ke x..  macam x real je.. memang x real pun kot... hehe.. pandai btol sapa yang mengedit gambar nie.. haha.. ^^ .. kreatif sungguh... (o^^) ...

Monday, December 20, 2010

Cokolet kek yg sedappp!! ^__^



Haha.. akhernya berjaya jugak aku pujuk mak aku wat cokolet kek....oppss!!.. i mean chocolate.. spelling error.. hehe... sseedapp!!.. mwahaha... thanx mum!!  ... ^^ .. nak tengok camne rupe kek tu..hehe.. jeng3...




Delicious!!.. (o^^)






 Meleleh air liur..oppss!!.. icing cokolet tu..






Setelah dipotong.... ^^













Side view.. wakakaka.. (^o^)




  
Haha.. aku tau nampak cam biasa je..x cantik..  xdala nampak spesel mcm chocolate2 kek yg kat luar tu...  tapi sekali masok mulut... memang syuuukk!!.. (^o^) ... hehe.. don’t judge a book by its cover..haha.. ehh.. kerr.. don’t judge a cake by its look... ? .. O.o .. haha..

Mak kalu wat kek memang sodap!!.. time raya tu memang tangan air mak jela yg wat smua kuih-muih ngan biskut.. haha.. jarang je beli yg da siap punye.. maybe sebab mak pun duk umah je kan.. suri rumahtangga full time le gtu.. xda nye part time ke ape.. haha... tu yang ade masa nak wat kek tu.. hmmm... aku bila lg nak pass wat kuih nie.. haha.. ari tu try wat muffin x jadi sangat..huhu.. keras skit.. overcooked kott.. aduss..     (>.<)* .. xpe.. praktis make perfect!!.. hehe...  (o^^) ..





Thursday, December 16, 2010

Jangan Mengeluh....



Salam sejahtera... ^^






Pernahkah kita bertanya soalan seperti ini....




 KENAPA AKU TAK DAPAT APA YANG AKU IDAM-IDAMKAN? 

QURAN MENJAWAB :

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." 

- Surah Al-Baqarah ayat 216 


  
KENAPA UJIAN SEBERAT INI? 

QURAN MENJAWAB :
 
"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya. " 

- Surah Al-Baqarah ayat 286 


  
 KENAPA RASA FRUST? 

QURAN MENJAWAB :

"Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu orang2 yg beriman." 

- Surah Al-Imran ayat 139 


  
 BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA? 

QURAN MENJAWAB :

"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan) , dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah  kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan). " 


-surah Al-Anfal ayat 45




QURAN MENJAWAB :

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk" 

- Surah Al-Baqarah ayat 45 





  
 APA YANG AKU DAPAT DARIPADA SEMUA INI? 

QURAN MENJAWAB :
 
"Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang yg beriman, jiwa dan harta benda mereka dengan memberikan syurga untuk mereka(disebabkan), mereka berjuang pada jalan Allah..

- Surah At-Taubah ayat 111 




  
 KEPADA SIAPA AKU BERHARAP? 

QURAN MENJAWAB :
 
"Cukuplah Allah bagiku (yang menolong dan memeliharaku), tiadaTuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia. Hanya kepadaNya aku bertawakal. " 

- Surah At-Taubah ayat 129 
  

  
 KENAPA AKU DIUJI? 

QURAN MENJAWAB :
 
"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman,"  sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang2 yang benar dan, sesungguhnya Dia mengetahui orang2 yg dusta." 

-Surah Al-Ankabut ayat 2-3 






  



renung-renungkan.... selamat beramal.... ^__^








Monday, December 13, 2010

Awesome Bridge in China..



Hye.. (^__^) ..  Kat cni saya nak tunjuk skit antara jenis2 jambatan @ bridge yang ada kat negara China nie... hehe... memang cantik.. yang style moden ada & yang tradisional pun ada... hehe jangan heran ye banyak gambar.. saya memang suka kalu letak gambar bebanyak nie.. hehe.. lagi pun saya nie x banyak celoteh sangat.. err.. x sangat nak tulis pepanjang laa... maksudnyer....  auwww.. maafkan saye yek.. im sorry, gomenasai, joesonghabnida, duìbùqǐ....  huhu...  (>.<) ... ni letak gambar nie so bg nampak panjang skit entry woww.... haha...  bru best nak cuci mata...  hehe..meh teropong kat bawah nie..(O.O) ..










Yangluo Bridge

wow! .. (^o^)










Beipanjiang River Railroad Bridge

laluan khas untuk kereta api...









China East Sea Bridge @ Donghai bridge

longest bridge in china tu.... ^^ 









Yangpu Bridge

~nice~









Cheng Yang Bridge @ Wind and Rain Bridge

diz is awesOme.. ^_^








Nanpu Bridge

owhh.. berpusing2 korang drive kat cnie..haha.. ;D







err.. yang ni disebabkan kabus yg amat tebal sy xpat nak meng-identify jambatan apa nie... haha.. ^^ .. apa2 pun nie memang len dr yg len kan.. haha.. (o^^) .. eh.. kabus ke awan tu??...







Hong Kong- China Bridge

puyOoo.. dekat btul ngan air tu.. besa tinggi2 je jambatan... nie rendah la pulak.. hehe.. 







Jiangyin Suspension Bridge

suspen....sion bridge.. haha..^^







Siduhe Grand Bridge

wow.. x gayat ke ??







Sutong Bridge

Sutong yer.. bukan sotong.. ingat nak mamam je korang nie..haha.. (o^^)













Tianjin Eye Bridge

bestnyer.. nak naik gak.. huhu.. 







Anshun Bridge

~ beautiful ~






Macau Friendship Bridge

memang terang sungguh.. kompom2 nampak jalan.... hehe... ^^




Haha.. nie gambar kat area tengah till bawah nie saya bagi X-tra Large!! skit.... bg korang puas2 cuci mata.. klu x puas gak.. xtaula.. blog ni kecik je..haha.. ^^ ... nie pun da terlebi line da nie.... hmm amacam?.... cantikkan.... sebenarnye banyak lagi jambatan yang ada kat sana... tapi dapat tunjuk setakat yang nie je... hehe.. ^^ .. nie skadar nak kongsi2 je..  sharing is caring rite... haha... weeee...~ enjOy.. (o^^) ..